● فقط یک کم کوتاه بیایید
فرز-بیشتر اوقات اگر فقط کمی کوتاه بیایید وضعیت کاملا تغییر می کند، چون وقتی طرف مقابل می بیند که شما از مواضع تان کمی پایین آمده اید او نیز سعی می کند کمی کوتاه بیاید.
سازش ها و کوتاه آمدن های کوچک می تواند تفاهم های بزرگ به همراه بیاورد و رابطه را متحول کند. البته باید بدانید تفاهم و توافق به این معنا نیست که همه چیز زندگی ۵۰ ۵۰ است.
گاهی مثلا ۶۰ به ۴۰ به نفع شماست و ۸۰ به ۲۰ به نفع طرف مقابل، مهم این نیست که حتما هر ۲ طرف به یک میزان در توافق شرکت داشته باشید بنا به شرایط ممکن است هرکدام از طرفین سهمی بیشتر یا کمتر داشته باشند و مهم این است که بتوانید مشکل را با هم حل کنید.
● دعوا را قیچی کنید
راه های زیادی برای قطع دعوا وجود دارد؛ یکی از آن ها، دور شدن از فضای متشنج است و این کار به آرام شدن فضا کمک می کند. راه دیگر این است که هنگام دعوا آشکارا بگویید از چه چیزی ناراحت هستید تا بتوانید زودتر طرف مقابل را قانع و دعوا را ختم کنید.
می توانید بگویید که بحث را بعدا دنبال می کنید تا کمی آرام تر شوید. عوض کردن موضوع هم گاهی می تواند کمک کننده باشد و عصبانیت هر ۲طرف را فرو بنشاند.
عذرخواهی نیز یکی از روش هایی است که می توان به کمک آن، دعوا را به طور موقت خاتمه و اگر لازم بود بعدا دوباره آن را ادامه داد. در دعوای خانوادگی، نباید همیشه فکر کنید که حق با شماست. اصرار بر یک رفتار، معمولا نتیجه خوبی ندارد.
● از جادوی کلمات استفاده کنید
اگر یاد بگیرید که با حمله زبانی شریک زندگی تان را مورد هدف قرار ندهید، به احتمال زیاد می توانید از همسرتان بخواهید از زاویه دید شما به قضیه نگاه کند. بهتر است لحن صحبت های تان را تغییر دهید و از جادوی کلمات استفاده کنید.
می توانید یک درخواست تند و خشونت آمیز را با جملات نرم تر طوری تغییر دهید که روی شنونده تاثیر بیشتری داشته باشد و بدین ترتیب از جدال های همیشگی پیشگیری کنید.
یک مثال می زنیم، فرض کنید شما و همسرتان جایی باهم قرار داشته اید اما او دیر آمده، شما را مدتی در خیابان معطل کرده و بعد هم دیر به مهمانی رسیده اید.
شما از این کارش ناراحت و کمی هم عصبانی هستید. به جای این که بگویید: «تو واقعا آدم بی ملاحظه ای هستی.» این جمله را به کار ببرید:« اگر کمی زودتر می آمدی من احساس آرامش بیشتری داشتم و شب بهتری را با هم می گذراندیم.
می توانم روی قرار بعدی که با تو دارم این طور حساب کنم؟» در این صورت همسر شما برای این که به درخواست تان پاسخ دهد تمایل بیشتری دارد چون احساس نمی کند که مورد حمله و فشار قرار گرفته و در مقام دفاع از خودش برنمی آید.
● وقت مناسب دعوا را بدانید
نسبت به زمانی که همسر شما خلق وخوی مناسبی ندارد، حساس باشید. آیا شوهر شما صبح ها عجله دارد و آشفته است؟ در این صورت وقتی او از خواب بیدار می شود بحث موضوعات مهم را پیش نکشید؛ به ویژه اگر موضوع به گونه ای است که یک مکالمه طولانی را می طلبد.
به جای این کار زمانی را انتخاب کنید که به نظر می رسد آرامش او بیشتر است و آمادگی شنیدن صحبت های شما را دارد. پیدا کردن زمان مناسب برای حرف زدن به این معنا نیست که همواره از صحبت کردن هراس دارید بلکه به سادگی نشان می دهد اگر همسرتان در وضعیت ذهنی مناسبی نباشد شاید به سرعت با شما مخالفت کند درصورتی که اگر موضوع را در یک وقت عادی مطرح کنید، نظر شما را می پذیرد.
به شما پیشنهاد می کنیم هیچ گاه یک دعوا را طولانی نکنید، حتی می توانید با هم قرار بگذارید تا زمانی که مشکل حل نشده است نخوابید. باید بدانید و از قبل با هم توافق کنید که رابطه شما خیلی مهم تر از تمایل تان به دعوا و بحث است، البته شاید گاهی مجبور شوید تا دیروقت بیدار بمانید تا با هم به تفاهم برسید.
البته زمان هایی هم پیش می آید که یکی از شما یا هردو به توافق می رسید که موضوع آنقدر مهم نیست که بخواهید به خاطر آن بیدار بمانید یا فکر می کنید الان خیلی عصبانی هستید و بهتر است زمانی دیگر با هم صحبت کنید. این جور مواقع راحت بروید، بخوابید.