خبرگزاری فارس: یک محقق طب اسلامی گفت: استفاده زیاد از غذاهای شور، ادویهها، غذاهای مانده و بیات و مصرف خوراکیهایی مثل بادمجان و گوشت حیوانات پیر میتواند موجب ازدیاد خلط سودا در بدن شود.
سیدعلی ابوالحبیب در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: عوامل زیادی موجب بروز اخلاط مختلف در بدن میشود که میتواند موجب غلبه اخلاط چهارگانه در بدن شود.
وی گفت: بدن انسان دارای ۴ خلط سودا، صفرا، بلغم و دم است و هر یک از این مزاجها دارای طبیعت متفاوت است که سودا معادل خاک و دارای طبیعت سرد و خشک است همچنین صفرا معادل آتش و دارای طبیعت گرم و خشک است و بلغم معادل آب و دارای طبیعت سرد و تر است؛ دم نیز معادل هوا و دارای طبیعت گرم و تر است.
این محقق طب اسلامی اضافه کرد: برخی از عوامل محیطی است که میتواند غلبه اخلاط را ایجاد کند همچنین برخی عوامل درونی و ارثی بوده و برخی نیز به تغذیه فرد بستگی دارند.
ابوالحبیب ادامه داد: به عنوان مثال استفاده از غذاهای چرب، شیرین یا تند در مقدار زیاد میتواند غلبه صفرا را در خون افراد زیاد کند یا اینکه پرخوری و اسراف در خوردن میتواند غلبه خون را در بدن ایجاد کند.
وی بیان داشت: استفاده از مواد غذایی ترش و لبنیات زیاد خصوصاً ماست و دوغ میتواند طغیان بلغم را در خون ایجاد میکند.
این محقق طب اسلامی افزود: استفاده زیاد از غذاهای شور، ادویهها، غذاهای مانده و بیات و مصرف خوراکیهایی مثل بادمجان و گوشت حیوانات پیر میتواند غلبه سودا ایجاد کند.
به گزارش توانا، اگر در یک لوله آزمایش خون ریخته شود این خون به ۴ طبقه تقسیم میشود که صفرا بالاترین و سبکترین جزء خون است که در طب نوین به بیلی روبین معروف است، بعد از آن دم قرار میگیرد که رنگ قرمز خوش رنگی دارد و بعد از آن بلغم قرار میگیرد که رنگ صورتی روشن دارد و در طب نوین به لنف معروف است؛ بعد از بلغم سودا قرار میگیرد که خلطی سنگین بوده و تیره رنگ است
:: بازدید از این مطلب : 426
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3