چرا طلاق از طرف مرد صورت می گیرد؟
نوشته شده توسط : nahal

اگر ممكن است متن عربی آن از كتب فقه همراه با آدرس ذكر شود.
با تشكر فراوان
پاسخ : با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
باید توجه داشت كه اینگونه نیست كه در هر صورت طلاق در اختیار مرد باشد و زن حق هیچگونه درخواست و اختیاری برای در دست داشتن اختیار طلاق نداشته باشد.
بلكه طبق دستور شرع مقدس اسلام و قوانین مدون فعلی كه برگرفته از منابع اسلامی است، اولا راه‌هایی پیش‌بینی شده است كه زن می‌تواند با این وسیله اختیار طلاق را به دست گیرد و با توسل به آن راه‌ها، خود را مطلقه سازد. راه هایی مثل این که زن در عقد نکاح خود شرط کند که حق وکالت بر طلاق داشته باشد، حال چه به صورت مطلق و یا مقید.
مواردی هم در كتب مفصل فقهی مطرح است كه حق تقاضای طلاق را برای زن قرار داده است، و در آن نیازی به طلاق دادن مرد نیست. در این موارد، خود زن با مراجعه به حاكم شرع، حق تقاضای طلاق قضایی را دارد. مانند مواردی كه شوهر غایب و مفقودالاثر شود و از او خبری در دست نباشد، می‌تواند به محكمه شرع مراجعه، و طلاق خود را بگیرد.
همچنین در موردی كه مرد از انجام وظایف همسری خودداری كند زن می‌تواند تقاضای طلاق نماید. همچنین در مواردی هم که زندگی با مرد، برای زن عسر و حرج داشته باشد، در زمره این موارد است.
بعضی بیماری ها هم مجوز فسخ عقد توسط زوجه است. مواردی مثل جنون ـ اعم از إطباقی و أدواری ـ ناتوانی جنسی، با حدود و تفاصیلی كه در كتب فقهی گفته شده، از این دست است؛ و ...
در طلاق خلع هم بنا به نظر عده ای از فقهاء، این اختیار برای زن هست که مهریه خود را ببخشد و خود را مطلقه کند. بنا به نظر این عده مرد موظف است در این صورت تن به طلاق بدهد و رضایت او شرط نیست. البته در این مورد نظر مخالف هم وجود دارد.
خلاصه عرض ما این است که نه چنین است که اسلام حق طلاق را منحصرا برای مردان قرار داده باشد.
از مجموع مطالب گذشته به خوبی می‌توان دریافت كه اسلام هرگز به مردان فرصت‌ طلب و زورگو اجازه نمی‌دهد از حق طلاق سوء استفاده كنند. اگر حق طلاق برای مرد گذاشته شده، و زن حق إعمال آن را ندارد، برای مردی است که به وظائف فقهی و اخلاقی خود در حد قابل تحمل عمل می کند.
گاهی نیز گفته می شود که زن به حسب فطرت خویش و به جهت وظایفی كه خداوند بر دوش او نهاده است از احساسات و عواطف بالایی برخوردار است و زود از خود عكس‌العمل نشان می‌دهد. آمار نشان می‌دهد كه هرگاه امر طلاق به زن واگذار شده است همانند برخی از كشورهای غربی و روسیه، شمار فروپاشی خانواده به سرعت رو به فزونی نهاده است. این عده این را دلیلی بر این می گیرند که اسلام حق طلاق را به مردان سپرده، و در مورد زنان فرموده است که انها با مراجعه به قاضی تقاضای طلاق کنند.
اگر مرادتان از متن عربی، صیغه طلاق است، باید گفت صیغه طلاق متن مفصلی ندارد، بلکه صیغه طلاق با جمله "انت طالق" وعباراتی شبیه به این است که در کتابهای فقهی آمده است.
اگر هم منظورتان مدارک حکم طلاق است، عرض می کنیم مجموعه بزرگی از روایات پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع)، مستند این حکم است. می توانید به جلد 14 و 15 وسائل الشیعه مراجعه کنید.





:: بازدید از این مطلب : 1363
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : 17 تير 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: